Villapark Ecseny

Informatie over hypotheken voor onroerend goed in Hongarije

Tot voor kort was het erg moeilijk om een hypotheek te regelen voor een huis in het buitenland. Echter, steeds meer banken stappen in deze markt. Een hypotheek krijgen voor huizen in BelgiŽ, Spanje, Frankrijk en Duitsland is al geen probleem meer. Een hypotheek krijgen voor andere landen is echter een stuk moeilijker en onderhandelen met de banken is zeker in de huidige tijd een groot spel. Als Banken het risico en waarde van een onderpand lastig kunnen inschatten wordt er zeer moeilijk gedaan bij het geven van een lening. De toetreding van Hongarije tot de EU brengt hier hopelijk verbetering in. Indien u overweegt een tweede woning of vakantievilla in Hongarije aan te schaffen als belegging of voor eigen vakantie gebruik, dan is het financiŽle aspect van groot belang. Niet iedereen kan met zijn spaargeld een extra (vakantie)woning betalen. U bent dan aangewezen op andere methoden die we voor u op een rijtje hebben gezet.

A. Tweede hypotheek op uw Nederlands onroerend goed
Een tweede hypotheek op uw nederlandse huis is een veelgebruikte methode indien u in Nederland een eigen huis heeft. Dit kan bij sommige hypotheekverstrekkers zelfs ongeacht de overwaarde van het huis in Nederland. Het kan ook interessant zijn om uw hypotheek over te sluiten afhankelijk van uw huidige hypotheek (vorm, rentepercentage, looptijd en boeteclausules).

B. Financiering in Nederland
Voor financiering kunt u denken aan vormen als spaarkrediet, rekening courant, doorlopend krediet en persoonlijke leningen. Uw huis is bij deze financieringsvormen geen onderpand.

C. Hypotheek op het Hongaarse onroerend goed via een Nederlandse bank
Ondanks dat Hongrije lid is van de europese unie sinds 1 mei 2004. Zijn de Nederlandse banken erg terughoudend om een hypotheek te verstrekken op uw woning in Hongarije. Het beste kunt u zelf informeren bij uw bank of hypotheek verstrekker of dit wordt aangeboden.

D. Een Hypotheek via een Hongaarse hypotheek verstrekker op het Hongaarse onroerend
Hongaarse banken zijn steeds vaker bereid om ook aan niet Hongaren een hypotheek te verstrekken. U bent echter een onbekende klant voor hen, dus zij zullen hier wel zeer terughoudend mee zijn. Hou dus rekening met veel papierwerk.

Bij financiering gaan de Hongaarse banken anders dan in de meeste Europeese landen tot maximaal 100% van de koopsom, afhankelijk van staat van de (vakantie-)woning of villa, uw persoonlijke situatie, etc. De looptijden van de hypotheken in Hongarije zijn tussen de 12 maanden en 10 jaar. Aanbieders van financiŽle diensten verschillen nog wel eens met hun voorwaarden evenals de voorwaarden per aanbieder per land waar de woning in het buitenland gelegen is. Wij willen u hier graag in adviseren en de voor en tegens van de diverse methoden met u bespreken. Heeft u belangstelling met betrekking tot een luxe vakantiewoning, een tweede woning vakantie woning of huis kopen in het buitenland, villa met zwembad of wilt u meer informatie met betrekking tot een makelaar in het buitenland, aarzel dan niet en vul het informatie aanvraag formulier in.